Voeding en gezondheid

Voeding en gezondheid

Gelukkig is het vaak waar dat als we ons goed voelen, vol energie zijn dat het met de gezondheid ook wel goed zit. Maar toch! Gezondheid is een moeilijk te definiëren begrip. Gezondheid is per persoon weer heel anders?Wat doe je zelf om gezond te blijven? Wat heb je er voor over? Sport je? Beweeg je?  Wat eet je om gezond te blijven? Hoe zit het met je stressniveau? Ben je blij met je leefsituatie, je baan, man, vrouw, familie, gezin? Neem je op tijd rust? Kun je ontspannen? Welke milieubelasting ervaar je? Is er in jouw situatie sprake van erfelijke belasting? Al deze factoren en nog veel meer bepalen mede je gezondheid en daarmee voor een groot deel je levensvreugde en of je gezond en fit oud wordt. Interessante boeken voor een gezonde leefstijl.

Helaas is niet alles door ons zelf te beïnvloeden, maar die factoren die wel te beïnvloeden zijn: voeding, stress en bewegen  zijn met een beetje goede wil en iets aanpassen van je leefstijl te realiseren. Moeilijker maar niet onmogelijk is het veranderen van je leefomgeving en je leefsituatie misschien een andere baan. Hoewel dat laatste natuurlijk ook weer stress kan opleveren, zeker de eerste periode.

Moeilijk te beïnvloeden is het milieu al kan je daar individueel natuurlijk je steentje aan bijdragen.

Om je gezondheid op een goede manier te beïnvloeden, en wat in mijn ogen ook de meest voor de hand liggende onderwerpen zijn, zijn voeding, bewegen en stress.

Voeding

Je gezondheid met voeding beïnvloeden is voor iedereen een slimme zet. Per slot eten we gemiddeld 3 keer per dag. Door voeding te kiezen die bestaat uit een gezonde combinatie van eiwitten, goede vetten en koolhydraten geef je je gezondheid al een boost. Als je daarnaast alle door de industrie bereidde producten zou laten staan en voeding neemt met een goede Zuur- base verhouding en een Glycemische lading zou eten zou je merken dat je veel meer energie hebt. Je geeft op die manier je lichaam de voeding die het van oorsprong nodig heeft. Daarnaast minder zout, minder of geen suiker, minder of liever geen transvetten is een goede aanzet om je lichaam beter en energieker te voelen. Lijst met voedingsmiddelen glycemische lading en -index

Bewegen

Je gezondheid kun je daarnaast fantastisch ondersteunen door meer te bewegen. Er zijn tientallen manieren om te bewegen. De een vindt teamsport leuk, de ander houdt van wandelen, joggen of het lopen van de marathon. Afhankelijk van je doel kun je een manier van bewegen kiezen. Let wel op! Ga niet ongetraind overmatig bewegen. Te veel sporten levert ook stress. Gemiddeld is het al voldoende om 2 x 30 minuten te bewegen, wel zo bewegen dat je ook gevoeld hebt dat je bewogen hebt.

Stress

Stress is niet te voorkomen. Per slot is het een heel normale fysiologische reactie. Als je plots voor een leeuw komt te staan is stress, in dit geval hard wegrennen, de beste oplossing. Echter door ons huidige leven, baan, kinderen, geldzorgen etc.  kan ook stress ontstaan. En deze stress is exact gelijk aan de stress veroorzaakt door de leeuw. Alleen nu is er geen fysieke reactie, wegrennen, waarmee je je stress kunt ontladen. De stress hoopt zich op in je lichaam. Als dit te lang duurt spreek je van disstress. Het is verstandig om hier iets aan te doen. Disstress kan veel ziekten uitlokken onder andere diabetes mellitus II.

Tarieven


 • Bent u een hooggevoelig persoon, doe de online test

  Doe de online test en kom er achter of u hooggevoelig bent. U hoeft hiervoor alleen maar een aantal vragen in te vullen. Test hier ook of uw kind hooggevoelig is.

   
   
 • Direct contact

  Vul het onderstaande formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

   
  E-mail*
  Telefoonnummer*