Diabetes mellitus

Diabetes melitus ( suikerziekte)

Diabetes melitus of suikerziekte is een ziekte waarbij de glucosespiegel in het bloed te hoog wordt. Dit komt omdat er onvoldoende insuline wordt aangemaakt om glucose naar de cel te brengen en daarmee de bloedsuikerspiegel goed te kunnen reguleren.

Alles wat we eten wordt in ons lichaam omgezet in glucose. Glucose moet je zien als de brandstof voor onze cellen. Hieruit halen we de voeding voor onze cellen en de benodigde energie. Als er glucose in ons bloed komt is er insuline nodig om de glucose in de cel te krijgen. Bij mensen met suikerziekte wordt er te weinig, of helemaal geen, insuline geproduceerd door de pancreas. Hierdoor stijgt de bloedsuikerspiegel is er energieverlies en kunnen er op langere termijn complicaties ontstaan.

Welke weefsels en of organen kunnen worden aangetast door een te hoge bloedsuikerspiegel. ( www.hansschuiling.nl/2084 )

Bloedvaten; omdat er atherosclerotische plakvorming kan optreden in o.a. de grote en middelgrote slagaderen, het hart, de hersenen, de benen en de penis; de wanden van de kleine bloedvaten kunnen beschadigd worden waardoor zuurstof niet voldoende kan worden vervoerd en de vaatwanden kunnen gaan lekken.. Het gevolg van een slechte bloedcirculatie is een verslechterde wondgenezing. Dit kan weer leiden tot hartziekten, een beroerte, weefselversterving aan handen en voeten, impotentie en infecties.

Ogen; er kan beschadiging optreden van met name de kleine bloedvaten in het netvlies. Het gevolg is een vermindert gezichtsvermogen en soms zelfs complete blindheid.

Nieren: Bij suikerziekte kan er een verdikking optreden van de bloedvaten in de nieren, het bloed kan niet meer normaal gefilterd worden en er treedt eiwitverlies op dat via de urine wordt uitgescheiden. De nieren gaan hierdoor steeds slechter functioneren er treedt nierinsufficiëntie op.

Zenuwen: omdat de bloedtoevoer onvoldoende is, en glucose onvoldoende kan worden omgezet in energie,  kan er beschadiging optreden van de zenuwen. Het gevolg kan zijn plotseling of geleidelijk optredende zwakte in een been, verminderd gevoel, tintelingen en pijn in handen en voeten en chronische zenuwschade. ( www.hansschuiling.nl/2084 )

Autonoom zenuwstelsel: er kan schade optreden aan de zenuwen die de bloeddruk en de spijsvertering regelen. Het gevolg is dat de bloeddruk gaat schommelen, je kan problemen krijgen met slikken, de maag en de darmwerken verandert, Hierdoor kan je aanvallen krijgen van diarree, gestoord blaaslediging en de beweeglijkheid van gewrichten wordt beperkt.

Huid; een slechte bloedtoevoer naar de huid en het verlies van gevoel leidt ertoe dat men zich regelmatig verwond. Daarnaast helen de wonden slecht en langzaam. Het gevolg kan zijn zweren, ook wel diabetische zweren genoemd, slechte wondgenezing en diepe infecties.

Bloed; er treedt een verstoring op in de werking van witte bloedcellen. Het gevolg is een verhoogde vatbaarheid voor infecties vooral aan de urinewegen en op de huid.

Bindweefsel; omdat de glucose niet goed wordt omgezet resulteert dit  in verdikking of contractie van het bindweefsel en dit zorgt voor een verminderde gewrichtsbeweeglijkheid. De gevolgen kunnen zijn een frozen sholder, carpaletunnelsyndroom.

De orthomoleculaire behandeling van Diabetes melites of suikerziekte is goed mogelijk. Bij insulineafhankelijke suikerziekte ofwel diabetes I is het mogelijk de optredende klachten te verminderen door middel van het aanpassen van de voeding en het inzetten van concentraties van voedingsstoffen die er op gericht zijn de complicatie van Diabetes I te verminderen., Ik zet hiervoor o.a. in alphaliponzuur, curcuma en palmytolethanolamine (PEA) in. ( www.hansschuiling.nl/2084

De orthomoleculaire behandeling van Bij Diabetes melites II is tevens heel goed mogelijk. Ook hier is het een combinatie van het aanpassen van de voeding in combinatie met concentraties van voedingsstoffen. Ik zet hier met name alpha liponzuur, kurkuma, chroom en palmytolethanolamine (PEA) in.

Voor een artikel over PEA klik op www.hansschuiling.nl/2084

 

 

 

 

 • Bent u een hooggevoelig persoon, doe de online test

  Doe de online test en kom er achter of u hooggevoelig bent. U hoeft hiervoor alleen maar een aantal vragen in te vullen. Test hier ook of uw kind hooggevoelig is.

   
   
 • Direct contact

  Vul het onderstaande formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

   
  E-mail*
  Telefoonnummer*