Kanker en vermoeidheid | Praktijk voor complementaire zorg

Heeft u kanker gehad en ervaart u nu – misschien al een paar jaar nadien – veel vermoeidheid? Veel mensen die kanker hebben gehad, hebben in de maanden en jaren daarna last van vermoeidheid die niet zomaar fysiek te verklaren is. Pas de laatste jaren is er aandacht voor kanker en vermoeidheid.

(Huis)artsen kunnen niks ontdekken, maar u voelt zich futloos en vraagt zich af of u ooit nog zoveel energie heeft als u had voor u ziek werd. Het programma ‘kanker en vermoeidheid’ van Hans Schuilings praktijk voor complementaire zorg biedt uitkomst. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor mensen die kanker hebben gehad, en later last blijven hebben van schijnbaar onverklaarbare vermoeidheid.

Kanker en vermoeidheid | oorzaken

Hoewel de oorzaken soms niet gemakkelijk te vinden zijn, is de vermoeidheid die u na kanker ervaart niet zonder reden. Mogelijke oorzaken zijn:- angst dat de ziekte terugkomt – moeite om de ziekte (en het herstel) te verwerken- een verstoord slaap- waakritme- sociale problemen die het gevolg zijn van de ziekte.

Het traject ‘kanker en vermoeidheid’

Bovenstaande oorzaken zijn slechts voorbeelden van oorzaken. Het intakegesprek is soms genoeg om de oorzaak te achterhalen, soms zijn daarvoor meer gesprekken nodig. Zodra de oorzaak van de vermoeidheid bekend is, kunnen we aan de slag met het traject ‘kanker en vermoeidheid’. U wordt gecoacht en begeleid. Samen met de coach bespreekt u de problemen en zoekt u naar oplossingen.

Bent u klaar om uw vermoeidheid aan te pakken die een gevolg is van kanker die u in het verleden had? Laat uw gegevens achter in het formulier hier op de site. We nemen dan contact met u op, en bespreken met u of het programma ‘Kanker en vermoeidheid’ goed voor u is.

 

 • Bent u een hooggevoelig persoon, doe de online test

  Doe de online test en kom er achter of u hooggevoelig bent. U hoeft hiervoor alleen maar een aantal vragen in te vullen. Test hier ook of uw kind hooggevoelig is.

   
   
 • Direct contact

  Vul het onderstaande formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

   
  E-mail*
  Telefoonnummer*