Hans Schuiling

orthomoleculair therapeut hans schuilingToen ik, nu al weer jaren geleden, te horen kreeg dat het bedrijf waar ik als onderwijsmanager voor werkte mij na 18 dienstjaren niet meer nodig had leek het even of mijn wereld instortte.

Omdat ik geen idee had wat ik wilde heb ik gekozen voor een intensieve coachopleiding. Aanvankelijk niet met de bedoeling om mijn eigen bedrijf op te zetten, maar goed dat kwam er uiteindelijk wel van.

Ik leerde wat life-coaching inhield en vervolgde mijn opleiding met het coachen van teams. Het mooie aan deze intensieve opleiding was dat ik mij zelf beter leerde kennen. In 2007 startte ik mijn coachbedrijf en begon mensen te coachen op het gebied van werk-, en privé gerelateerde vragen. Voornamelijk vragen rondom zingeving, loopbaan maar ook hoog-sensitiviteit.

Al snel ontdekte ik dat alleen coachen niet voldoende was omdat de vragen die op mij afkwamen, de problemen waar mensen mee zitten, heel divers waren. De vragen die ik kreeg gingen niet alleen over het mentale deel van de mens maar ook over het fysieke deel van de mens.

Ik leerde de combinatie leggen in mijn opleiding orthomoleculaire geneeskunde. Een intensieve zeer mooie opleiding die op het snijvlak staat van reguliere geneeskunde en processen in het lichaam die je door middel van voedingsinterventies kan beïnvloeden.

Voor mij een ideale manier om naar genezing van mensen te kijken. Ook mooi omdat voor mij de cirkel nu rond is. Ooit begonnen als kok in een restaurant waar ik van voeding heerlijke gerechten kon bereiden naar nu “voeding als medicijn”.

Naast de hierboven genoemde opleidingen heb ik een uitgebreide achtergrond op het gebied van managen, coachen en counselen. Zo heb ik een opleiding gedaan om hoog sensitieve mensen te begeleiden, loopbaancoach-MDI gedrag-, en drijfverenanalyse, mindfullnis, systemisch werken bij het Hellinger-instituut, training EMDR, opleiding tot orthomoleculair afslank-, en bewegingscoach, MA onderwijsmanagement, HBO medische basisopleiding op het gebied van pathologie, anatomie en fysiologie, orthomoleculaire geneeskunde volgens de kPNI. (klinische pschycho, neuro immunologie.)

En ik blijf studeren want het vakgebied is in beweging. Iedere dag zijn er weer publicaties over onderzoeken die aantonen dat je met een andere levensstijl, een andere voeding gezonder door het leven kunt gaan en veel aandoeningen en ziekten kunt genezen of tenminste verlichten door anders te gaan eten, meer te bewegen en je stress te verminderen.

 • Bent u een hooggevoelig persoon, doe de online test

  Doe de online test en kom er achter of u hooggevoelig bent. U hoeft hiervoor alleen maar een aantal vragen in te vullen. Test hier ook of uw kind hooggevoelig is.

   
   
 • Direct contact

  Vul het onderstaande formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

   
  E-mail*
  Telefoonnummer*