Orthomoleculair | Praktijk voor complementaire zorg

Wilt u meer weten over orthomoleculaire geneeskunde, orthomoleculaire voeding  of orthomoleculaire supplementen? Drie begrippen overigens, die veel met elkaar te maken hebben. Voor adviezen en vragen over alles dat met ‘orthomoleculair’ begint, bent u aan het goede adres bij Hans Schuilings praktijk voor complementaire zorg.

Orthomoleculair staat voor ‘juiste moleculen’. Het gaat daarbij voornamelijk over vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen in uw lichaam. Gezonde mensen hebben meestal voldoende van deze stoffen in hun lichaam, maar dat geldt niet voor mensen die een ziekte hebben. Bij ziekte is er soms een gebrek aan bepaalde voedingstoffen. Orthomoleculaire geneeskunde is dan nodig om de lage waardes aan te vullen.

Ziekte en een orthomoleculair advies

Soms zorgt de ziekte zelf ervoor dat bepaalde voedingstoffen niet voldoende worden aangemaakt, of niet goed worden opgenomen in het lichaam. In andere gevallen zijn er meer voedingsstoffen dan normaal nodig, omdat het lichaam zich tegen de ziekte verzet. Verzet tegen een ziekte kost het lichaam veel energie en – in sommige gevallen – bepaalde voedingsstoffen.

Een persoonlijk orthomoleculair advies aanvragen

Wilt u weten of een persoonlijk orthomoleculair advies u kan helpen? Vraag een intakegesprek met een orthomoleculair therapeut aan door het formulier rechts op deze pagina in te vullen. Er wordt dan snel contact met u opgenomen.
Een consult bij Hans Schuiling geeft u nooit een standaardoplossing, maar altijd een individueel en persoonlijk advies!

 • Bent u een hooggevoelig persoon, doe de online test

  Doe de online test en kom er achter of u hooggevoelig bent. U hoeft hiervoor alleen maar een aantal vragen in te vullen. Test hier ook of uw kind hooggevoelig is.

   
   
 • Direct contact

  Vul het onderstaande formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

   
  E-mail*
  Telefoonnummer*