Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie is het behouden van een goede gezondheid en de behandeling van ziekten door middel van het veranderen van concentraties van gezonde voedingsstoffen in het menselijk lichaam. Deze voedingsstoffen, mineralen, vitaminen, eiwitten, goede vetten en koolhydraten zijn in een gezond lichaam voldoende aanwezig.  Bij ziekte, zware inspanning zoals topsport maar ook stress of gebrek aan zon, heeft ons  het lichaam soms meer voedingsstoffen nodig dan er in het lichaam aanwezig is.

Voor orthomoleculaire recepten klik hier.

Kwaliteitskenmerken vitaminen en mineralen

Met andere woorden orthomoleculaire  therapie is de therapie die bekijkt welke voedingsstoffen je nodig hebt om ons lichaam goed te laten functioneren. Zonder deze stoffen functioneert ons lichaam niet. Binnen de Orthomoleculaire therapie zoeken we naar de oorzaak van een gezondheidsklacht of ziekte. Als helder is welke lichaamsprocessen niet goed verlopen en welke stoffen daarbij betrokken zijn kunnen we door het geven van de juiste voedingsadviezen het lichaam weer de gelegenheid geven zichzelf te herstellen. Dit gebeurt waar nodig dus met lichaamseigen stoffen: vitamines, mineralen, door beweging, ont-stressen, soms een andere leefstijl en natuurlijk gezonde voeding.

Tarieven


 • Bent u een hooggevoelig persoon, doe de online test

  Doe de online test en kom er achter of u hooggevoelig bent. U hoeft hiervoor alleen maar een aantal vragen in te vullen. Test hier ook of uw kind hooggevoelig is.

   
   
 • Direct contact

  Vul het onderstaande formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

   
  E-mail*
  Telefoonnummer*